Hoiwan tarina (2020)

Julkaistu 15.3.2021

Hoiwa on nyt vuoden ikäinen! Jo ensimmäisen toimintavuotemme aikana olemme kasvaneet ja kehittyneet valtavasti. Aloittaessamme meillä oli yksi toimistotyöntekijä ja tänä vuonna meitä on jo kymmenen henkilöä pyörittämässä Hoiwaa. Lue Hoiwan tarina perustajamme ja toimitusjohtajamme Fadumo Alin kertomana.

Hoiwan tarina

Perustamani Hoiwa täytti juuri vuoden. Ensimmäinen toimintavuotemme on pitänyt sisällään merkittävää kasvua ja kehitystä. Sosiaali- ja terveydenalan yrityksenä olemme turvanneet asiakkaidemme lähihoitaja- ja sairaanhoitajatarpeen terveydenhuollon ammattilaisia julkiselle ja yksityiselle sektorille välittämällä. Toiminnallamme olemme voineet vastata erityisesti vallalla olevaan hoitajapulaan.

Hoitoalan arvostusta tulee nostaa

Ajatukseni perustaa Hoiwa sai alkunsa hoitoalalla kokemastani. Terveydenhoitajaksi opiskelleena ja mm. lähihoitajien sijaisena toimineena tunnen hyvin hoitotyötä tekevien arkea. Koin vahvasti, että hoitotyön arvostusta tulisi nostaa yhteiskunnassamme. Vaikka suurin osa hoitajista pitää työstänsä todella paljon, voivat työssä vallitseva kiire, stressi sekä vastuuseen nähden vaatimaton palkkataso aiheuttaa kuormittuneisuutta ja riittämättömyyden tunnetta. Moni hoitaja kokee havaitsemiensa epäkohtien olevan seurausta yleisestä hoitoalaan liittyvästä arvostuksen puutteesta. Tällä hetkellä hoitajista on yhteiskunnassamme huutava pula. Myös moni hoitoalaa opiskelevistakin näyttäisi siirtyvän alalta pois. Jotta tämänkaltainen tilanne voitaisiin ratkaista, tulee hoitoalasta tehdä nykyistä houkuttelevampi – ja tätä olen halunnut olla yrittäjänä edistämässä. Me Hoiwalla emme ainoastaan välitä työvoimaa, vaan uskomme muutokseen!

Työntekijöitä kunnioittaen

Yrityksemme käyttää tehokkaasti teknologiaa ja alustatalouteen perustuvaa järjestelmää, jonka ansiosta suurikin määrä lähi- ja sairaanhoitajia voi päästä vaivatta varaamaan haluamansa työvuorot. Nyt vuoden ikäisenä on Hoiwa-järjestelmään rekisteröitynyt yli 400 lähi- ja sairaanhoitajaa, joista osa jo tekee töitä pääkaupunkiseudulla julkisessa ja yksityisessä terveydenhuollossa, ja etsimme koko ajan lisää osaajia joukkoomme. Hoitajamme työskentelevät erilaisissa työtehtävissä kotihoidossa, terveysasemilla ja sairaaloissa asiakkaittemme tarpeiden mukaan.

Lähtiessäni perustamaan Hoiwaa, halusin ennen kaikkea perustaa työntekijöitä arvostavan yrityksen. Periaatteenamme on maksaa hoitajillemme kilpailukykyinen palkka siitä arvokkaasta työstä, jota he tekevät. Emme myöskään jätä työntekijöitämme yksin: vastaamme heidän kysymyksiinsä ja pidämme huolta heidän työhyvinvoinnistaan. Näen tärkeänä myös sen, että työntekijämme voivat toteuttaa omia urahaaveitaan. Rohkaisemmekin hoitajiamme kehittämään osaamistaan ja kouluttautumaan esimerkiksi lääkeluvallisuuden osalta.

Suurin osa Hoiwan kautta työllistyvistä alan ammattilaisista on kantasuomalaisia, mutta joukossa on myös maahanmuuttajia, joille toivomme antavamme mahdollisuuden työskennellä alalla.

Työnantajana haluan olla edistämässä heidän suomen kielen opintojaan. Monikielisen ja terveydenhoitoalan termistön tuntevan henkilöstömme avulla voimme tarjota asiakkaillemme myös tulkkauspalvelua.

Kiireettömiä kohtaamisia ja nopeaa reagointia

Me Hoiwalaiset kohtaamme hoidettaviamme erilaisissa hoitotilanteissa. Hoitajiemme työpäivät voivat koostua esimerkiksi rokotusten antamisesta, ikäihmisen luona tehtävistä kotikäynneistä tai psykiatrisesta hoitotyöstä. Kaikkea tekemistämme yhdistää halumme kohdata hoidettavamme kiireettömästi. Erityisesti monen ikäihmisen elämä voi olla yksinäistä ja tässä me voimme olla heidän apunaan, iloa ja helpotusta heidän päiväänsä tuoden.

Haluan auttaa asiakkaitani välittämällä heille osaavia terveydenhoidon ammattilaisia kiireelliselläkin aikataululla. Jo lyhyessä ajassa olemme saaneet useita merkittäviä asiakkaita palveltavaksemme. Uskon vahvasti, että arvostuksemme omia työntekijöitämme kohtaan välittyy positiivisesti asiakkaittemme kokemukseen meistä. Hyvinvoiva työntekijä on motivoitunut ja jaksava.

Olen todella onnellinen päätöksestäni perustaa tällainen yritys, jonka kautta voimme olla viemässä hoitoalaa oikeaan suuntaan. Matkamme ja kehitystyömme jatkuu!

Terveisin,
Fadumo Ali
Perustaja ja CEO, Hoiwa

Fadumo Ali, toimitusjohtaja ja perustaja, Hoiwa Oy

Lähetä meille sähköpostia: info@hoiwa.fi

Ota yhteyttä

Asiakkaalle
Hoiwa on kumppanisi aina, kun tarvitset nopeasti luotettavaa henkilöstöä. Ota meihin suoraan yhteyttä joko sähköpostitse tai ohessa olevalla kaavakkeella.

Työnhakijalle
Tule mukaan Hoiwan ammattilaisten hyvään joukkoon. Rekisteröidy tämän linkin kautta. Olemme sinuun yhteydessä ja sovimme työhaastattelusta.

Yhteystiedot
Sähköpostiosoite: info@hoiwa.fi
Asiakkaille: +358 50 312 3169
Työntekijoille: +358 3 311 92384 (ma-pe 10-12)
Huom: Akuutit peruutukset klo 6:30-7:30

Laskutustiedot
Verkkolaskuosoite: 003731228294
Operaattoritunnus: 003723327487
Välittäjä: Apix Messaging Oy
Sähköpostiskannauksen osoite: 003731228294@procountor.apix.fi
Huomioittehan, että mikäli käytössänne on jokin seuraavista operaattoreista verkkolaskun lähettämiseen: Danske Bank Oyj, Handelsbanken, Paikallisosuuspankit tai Säästöpankit, tulee teidän käyttää Apixin verkkolaskuosoitteenamme seuraavaa osoitetta: verkkolaskuosoite: 003723327487 ja operaattoritunnus: DABAFIHH.

 

     

    Yhteistyössä